Eveniment organizat cu sprijinul

DESPRE EVENIMENT

Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 ajunge pe 11 octombrie la Brașov cu ocazia lansării Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri. 

Dorim să continuăm dezbaterea națională pe tema Orașelor Inteligente, să identificăm stadiul de dezvoltare în care se află orașele la acest moment, nevoile prezente și viitoare ale: administrației,  cetățenilor, turiștilor, mediului de afaceri și să găsim cele mai bune metode de punere în practică a celor mai noi soluții tehnologice existente și viitoare.

Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 este locul în care se întâlnesc reprezentanții autorităților publice cu mediul privat, mediul universitar și organizații de cercetare tehnologică. 

Vor fi prezentate proiectele pe care le au orașele pentru perioada următoare și soluțiile smart city pe care le propun companiile sau organizațiile civice, așa încât orașele inteligente să permită o calitate a vieții care să fie în mod constant sigură, sănătoasă și semnificativă, să le permită locuitorilor să prospere fizic, spiritual și economic.

Gala #SmartCity4Romania

Dezbaterea Națională Smart City se va încheia în aceeași zi cu Gala #SmartCity4Romania, ocazie cu care vom premia orașele care au înteles importanța transformării digitale și beneficiile aduse de tehnologie actului administrativ și comunității.

CINE PARTICIPA

Alături de reprezentanții administrației publice locale și județene din Brașov contăm pe participarea reprezentanților a cel puțin 20 de administrații publice locale interesate, companii, experți și societatea civila alături de reprezentanti ai organismelor internaționale și ai Parlamentului European.

UNDE SE DESFASOARA EVENIMENTUL

Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 va avea loc în Sala de Conferințe a Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri din Braşov (CATTIA)

Adresa: Strada Institutului nr.35 (lângă Institutul de cercetare dezvoltare al Universității Transilvania care se afla pe strada Institutului nr.10 și este marcat pe hărțile google/waze).

Despre Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri din Braşov (CATTIA)

Centrul de Afaceri va contribui la realizare principalelor trei obiective care pot conduce dezvoltarea economică a oraşului şi a regiunii spre o economie bazată pe inovaţie: promovarea inovaţiei în rândul companiilor locale, dezvoltarea antreprenoriatului local și promovarea internationalizării economiei locale. Iar ca domenii prioritare va avea: energie regenerabilă,  aeronautică, electrotehnică și  IT&C

Aria de interes pentru CATTIA cuprinde firmele din judetele: Braşov,  Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba. Firmele selectate în vederea incubarii vor fi găzduite pe o perioadă de 3 ani, timp în care beneficiază de acces la infrastructura de spaţii: birouri, săli de întâlniri şi training, spaţii pentru evenimente, dotări IT&C, laboratoare şi servicii de asistenţă şi consultanţă specializată  furnizate de societatea de administrare direct sau prin alte entităţi specializate.

AVANTAJELE PARTICIPARII

Evenimentele organizate de noi reunesc persoane interesate, la nivel național și intenațional, în a face schimb de experiențe, idei, de a crea conexiuni valoroase și de a pune bazele unor colaborări viitoare. Aflați mai multe AICI

AGENDA

Vezi programul evenimentului aici 

Evenimentul va începe la ora 8.00, cu înregistrarea participanților iar Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 va debuta la ora 9.00. Discuțiile vor fi structurate în 4 Paneluri principale care vor reuni keynote speakers, moderatori și paneliști din administrația publica, instituții internaționale,  mediul tehnologic și de afaceri, mediul academic și societate civilă.

Va avea loc o dezbatere asupra conceptului și noilor trenduri în domeniu pornind de la nevoile concrete ale cetățenilor și administrației locale. Temele de discuții vor genera răspunsuri la câteva dintre întrebările importante: Avem nevoie de o strategie pentru a deveni un oraș inteligent? Este acest drum unul important și fezabil? Care sunt sursele de finanțare existente și ce va urma în excercițiul financiar următor al Uniunii Europene?

De asemenea, vom discuta despre Mobilitate, Eficiență energetică și Turism, dar și despre crearea unui mediu inovativ de startup-uri și vom afla ce speră administrația publică și mediul deafaceri că se va întâmpla în lumea inovației din sectorul public în următorii 10 ani.

Ziua se va încheia cu premierea orașelor care au performat în adoptarea soluțiilor smart în cadrul Galei #SmartCity4Romania, de recunoaștere a rezultatelor lor.

ACCES LA EVENIMENT

În calitate de Participant

  • Companii: Taxa de participare 450 lei +TVA
  • Reprezentanți administrații publice locale: Gratis

Înscrierile se pot face completând: FORMULARUL DE ÎNSCRIERE

În calitate de Partener

  • Include promovare prin elemente de branding la locul desfășurării evenimentului, prin comunicatele de presa și social media, precum și realizarea de prezentări ale soluțiilor în cadrul conferinței (speaker și stand expozițional).

Pentru detalii  vă rugăm să ne contactati la smartcity@concordcom.ro

ORGANIZATORI

parteneri

PARTENERI MEDIA